nieuws

OVG start opbouw Eindhovens kantoor Fellenoord 15

Projectontwikkeling

De opbouw van het nieuwe kantoor voor toekomstig huurder het Rijksvastgoedbedrijf is officieel van start gegaan, meldt OVG Real Estate.

OVG start opbouw Eindhovens kantoor Fellenoord 15

De sloop van het voormalige kantoorpand aan Fellenoord 15 in Eindhoven is voltooid en de komende maanden wordt gewerkt aan de bouw van een duurzaam en slim kantoor van 25.000 m2. Naar verwachting wordt het nieuwe kantoor eind 2019 opgeleverd. Het Rijksvastgoedbedrijf zal daarna zelf het inbouwpakket verzorgen.

Voor het nieuwe kantoor is gekozen voor een gezond, duurzaam en flexibel werkconcept waar de gebruiker en de omgeving centraal staat. Het  gebouwontwerp heeft een Breeam-Excellent duurzaamheidsniveau. Het gebouw wordt opgeleverd zonder aansluiting voor aardgas en is uitgerust met de nieuwste generatie technologie (WKO en PV-panelen). Daarnaast wordt in het ontwerp gebruikgemaakt van slimme toepassingen, zoals lokalisatiesensoren en een intelligente data-infrastructuur gebaseerd op het Edge Technologies platform.

In 2017 leverde OVG Real Estate het naastgelegen nieuwe Rabobank kantoor op. De (her)ontwikkeling van het nieuwe kantoor is de tweede fase en is onderdeel van de herontwikkeling van het stationsgebied aan Fellenoord en sluit aan op de stedelijke visie van de Gemeente Eindhoven om het gebied een nieuwe impuls te geven.

De sloop wordt in opdracht van OVG Real Estate uitgevoerd door Beelen Sloopwerken BV. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijven Jongen. Het ontwerp van het nieuwe kantoor is van UNStudio.

Reageer op dit artikel