nieuws

Maximaal 42.450 m2 woonruimte op Media Park

Projectontwikkeling

Op het Media Park in Hilversum komt maximaal 42.450 m2 woonruimte voor studenten.

Maximaal 42.450 m2 woonruimte op Media Park
Media Park Hilversum a.i.

De toekomstige bewoners van het Media Park in Hilversum komen terecht in een gemeenschap waar ze weinig eigen voorzieningen hebben. Dat blijkt uit de toekomstvisie die de gemeente Hilversum en Media Park Enterprise 7 september presenteerden. Daarin wordt gesproken van ‘een nieuwe manier van leven‘ met veel gemeenschappelijke ruimte en gedeelde basisvoorzieningen, maar ook flexibiliteit.

Het Media Park in Hilversum verandert van een bedrijvenpark in een multifunctionele omgeving waar je woont, werkt en leert, zei wethouder Wimar Jaeger (economie en media). ‘De media-industrie groeit wereldwijd met dubbele cijfers, maar in Nederland redden we de 3 procent nog niet. Dat moet anders, want Nederland behoort in deze industrie tot de top van de wereld. Dat betekent dat er een impuls nodig is.’

Het park moet volgens Jaeger op termijn plek bieden aan 5.000 studenten en er komen kantoren, een hotel, restaurants, winkels en woningen. Ook biedt het plek aan evenementen, waarbij het streven is een miljoen bezoekers per jaar aan te trekken. Het park moet bovendien duurzamer. ‘Er wordt heel veel stroom verbruikt. In 2025 moet het energieneutraal zijn’, stelt de wethouder. Daarnaast werkt de gemeente ook aan betere bereikbaarheid van het park, zowel met het openbaar vervoer als over de weg.

Doelen van de transformatie zijn om een hotspot voor de sector te maken, interactie met het publiek te faciliteren, een bruisende gemeenschap te stimuleren, interactieve technologie te omarmen en een gezonde omgeving te ontwerpen. Gemeente en Media Park stelden de toekomstvisie op in samenwerking met architectenburean UN Studio.

Reageer op dit artikel