nieuws

De Huismeesters sloopt duizend woningen

Projectontwikkeling

Woningcorporatie De Huismeesters sloopt de komende tien jaar ongeveer duizend woningen in Groningen.

De Huismeesters sloopt duizend woningen
Sloop

Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om bezit uit de jaren ’50, ’60 en ’70 in de wijken Indische Buurt, Selwerd en De Wijert. Er komen nieuwe, levensloopbestendige en duurzame en aardgasloze woningen voor terug. ‘Het gaat om woningen met een gemiddelde waarde van 115.000 euro waar we tussen de zeventig- en honderdduizend euro in zouden moeten investeren. Dat kan niet uit’, zegt directeur Sije Holwerda.

In totaal pakt De Huismeesters ruim tweeduizend huurwoningen aan. Met de sloop, nieuwbouw en renovatie is driehonderd miljoen euro gemoeid. Er komen netto rond 300 sociale huurwoningen bij.

De Huismeesters is begonnen in De Wijert. Hier worden in de Camphuysenstraat, Reviusstraat en de Spieghelstraat 262 woningen gesloopt. Er komen eengezinswoningen en levensloopbestendige huizen voor terug. Bewoners die straks terug willen, moeten rekening houden met een hogere huur, maar de energielasten zullen lager zijn. De corporatie is ook in Selwerd begonnen. In de Kornoeljestraat worden 69 portiekwoningen opgeknapt en van het gasnet gehaald.

Reageer op dit artikel