nieuws

Camelot levert studentencomplex Enschede op

Projectontwikkeling

Camelot en Van Wijnen hebben het voormalige faculteitsgebouw De Hogekamp in Enschede getransformeerd naar een modern wooncomplex met 445 volledig ingerichte studio’s en aanvullende services.

Camelot levert studentencomplex Enschede op
Hogekamp-Studentencomplex Enschede

Het complex is net opgeleverd aan (internationale) studenten op de campus van Universiteit Twente. Hiervoor stond het markante faculteitsgebouw jarenlang leeg. Om de leegstaande kantoorkolos van 25.000 m2 te transformeren naar energiezuinige short stay-faciliteit heeft Van Wijnen het pand volledig gestript. De buitengevel is voorzien van een nieuwe jas in de vorm van aluminium puien en HR++ glas. Het dak is vernieuwd en het pand is volledig gasloos gemaakt. Daarmee is een labelsprong gerealiseerd van G naar A.

Joziene van de Linde, regiodirecteur Van Wijnen Oost: ‘Afbreken was niet aan de orde omdat het gebouw nog van grote waarde is voor de UT. We hebben dus heel goed gekeken welke huisvestingsvragen er spelen en waar dit gebouw bouwtechnisch geschikt voor is. In Camelot vonden we een investeerder en samenwerkingspartner om er een toekomstbestendige plek van te maken voor een specifieke doelgroep.’

Camelot kocht het pand vorig jaar van de universiteit. De ontwikkelende leegstandsbeheerder verhuurt de zelfstandige en gemeubileerde 445 kamers en aanvullende voorzieningen. Daarmee voorziet de nieuwe accommodatie in huisvesting van de toenemende stroom van buitenlandse studenten, onderzoekers en expats die in Enschede één of meerdere jaren komen studeren of werken.

Ontwikkelaar Olaf Terpstra van Camelot: ‘Wij richten ons steeds meer op de verhuur van microliving-projecten: kant- en klare studio’s voor jongeren of studenten met gemeenschappelijke ruimtes zoals een wasserette, studeerplekken, lounge en bioscoop. Met de ingebruikname van Campus 053 – Hogekamp bieden we nu betaalbare studio’s aan in alle TU-steden Eindhoven, Delft en Enschede.’

In het gebouw komt ook het U-Parkhotel met 72 kamers en een uitgebreid conferentiecentrum. Daarnaast komen in het zogenaamde toren gedeelte nog 48 eenkamerappartementen. Dit tweede deel van de transformatie van het gebouw wordt in de loop van 2019 in gebruik genomen. Enschede herbergt behalve een TU ook een groot kennispark. Een ander groot transformatieproject in Enschede van het voormalige postkantoor gaat dit jaar van start.

Reageer op dit artikel