nieuws

Broedplaats in het Bajes Kwartier in Amsterdam

Projectontwikkeling

Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V. heeft dinsdag 18 september een intentieovereenkomst gesloten met de bewoners van Bajesdorp, verenigd in Vereniging Bajesdorp.

Broedplaats in het Bajes Kwartier in Amsterdam

In deze overeenkomst is vastgelegd dat Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V. de locatie van de voormalige directeurswoning van de Bijlmerbajes verkoopt  aan Vereniging Bajesdorp, welke op deze locatie een broedplaats gaat ontwikkelen.

De Bijlmerbajes, een begrip in de stad Amsterdam, transformeert de komende jaren van afgesloten gevangenis tot bruisende nieuwe energieneutrale groene wijk van Amsterdam, het Bajes Kwartier, met 1350 nieuwe woningen en unieke hotspots, zoals Dutch Design Superstudio’s, een Groene Toren met stadslandbouw, maakplekken, een laboratorium voor een gezond en gelukkig leven en een restaurant.

De huidige bewoners van Bajesdorp zijn mensen die in het verleden de voormalige cipierswoningen van de Bijlmerbajes hebben gekraakt. Ze hebben op deze plek een leefgemeenschap ontwikkeld met veel aandacht voor community life, de verbinding met de buurt en duurzaamheid. Met de huidige intentieovereenkomst is volgens partijen ‘een grote stap genomen voor samenwerking tussen Bajesdorp en Bajes Kwartier om door de Vereniging Bajesdorp op deze locatie de broedplaats in het plan van Bajes Kwartier te kunnen realiseren’.

Bajes Kwartier is een ontwikkeling van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V. Dit is een consortium van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, AT Capital en Cairn.

Reageer op dit artikel