nieuws

Zorgcentrum Sint Gerlachus toch niet gesloopt

Projectontwikkeling

Zorgcentrum Sint Gerlachus in Maastricht wordt niet gesloopt. Ferox Tower, een investeerder uit Wuppertal, gaat het zestig jaar oude complex opknappen.

Zorgcentrum Sint Gerlachus toch niet gesloopt

Dat meldt De Limburger. De Duitse investeerder kocht het complex voor 6,5 miljoen van Mosae Zorggroep en wil de 130 appartementen weer volledig bij de tijd brengen. ‘Niet overdreven luxe, wel van alle moderne gemakken voorzien’, belooft Ferox-directeur Kevin Egenolf. De renovatie met begin 2019 van start gaan. De huren liggen tussen 600 tot 800 euro en dat wil Ferox zo houden.

De verkoop van Gerlachus werd al op 14 maart 2018 gesloten. Maar een geschil met de vorige aspirant-koper Bouwinvest stond levering in de weg. Bouwinvest liet beslag leggen op het complex nadat Mosae op het laatste moment terugkwam op de deal. Dat gebeurde op last van de bank, die het verlieslijdende Mosae onder bijzonder beheer had gesteld. De rechter gaf Mosae gelijk. Er was nog geen definitief akkoord.

Bouwinvest bood 2,5 miljoen euro voor Gerlachus. ‘Zij wilden sloop en nieuwbouw en betaalden dus alleen voor de grond’, zegt Bram van de Langenberg, de nieuwe Mosae-bestuurder. ‘Ferox koopt voor 6,5 miljoen ook het gebouw.’

Reageer op dit artikel