nieuws

Westland krijgt misschien toch ‘Polenhotel’

Projectontwikkeling

Westland krijgt misschien toch een hotel voor arbeidsmigranten, doordat de gemeente een gat in de regels niet tijdig heeft gedicht.

Westland krijgt misschien toch ‘Polenhotel’
Otto Work Force Waalwijk

De gemeenteraad was in allerijl teruggeroepen om nieuwe regels aan te nemen om dat tegen te gaan. Die regels gingen vrijdag 17 augustus in. Maar woensdagavond laat heeft iemand nog een vergunning aangevraagd voor een ‘Polenhotel’. Die aanvraag is gedaan onder de oude regels en moet dus in behandeling worden genomen. ‘Dit is precies wat we hadden willen voorkomen’, liet de gemeente vrijdag weten na een bericht van Omroep West.

De gemeente Westland wil niet zeggen wie de vergunning heeft aangevraagd en wat de plannen precies zijn.

De gemeente had onlangs ontdekt dat er een gat zat in de regels voor industrieterrein Honderdland in het dorp Maasdijk. Het was mogelijk om er 2.000 arbeidsmigranten te huisvesten. Ongewenst in zo’n dorp, vond de gemeente. Daarom nam de gemeenteraad achter gesloten deuren nieuwe regels aan. Die zijn mogelijk uitgelekt. Het gemeentebestuur zegt het te betreuren dat ‘alle informatie uit de besloten raadsvergadering vroegtijdig naar buiten is gekomen’. Of er een onderzoek naar het lek komt, is nog niet bekend.

Marktpartijen zien brood in de huisvesting van arbeidsmigranten. Zo heeft Green Real Estate plannen voor de huisvesting van arbeidsmigranten in 25 gemeenten.

Reageer op dit artikel