nieuws

Start nieuwbouw Feyenoord Academy

Projectontwikkeling

Op dinsdag 14 augustus is officieel gestart met de bouw van het nieuwe complex voor de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord

Start nieuwbouw Feyenoord Academy
Feyenoord Academy, Rotterdam

Beide Feyenoord organisaties gaan samen het nieuwe gebouw  van 4.000 m2 gebruiken dat komt te staan op de plek van het voormalige Clara Ziekenhuis op Sportcampus Varkenoord. MoederscheimMoonen Architects heeft in opdracht van Feyenoord het ontwerp voor het gebouw ontwikkeld voor beide gebruikers waar topsport, recreatie en sportbeleving samenkomen.

Het nieuwe gebouw wordt een van de smaakmakers van Sportcampus Varkenoord. Naast de huisvesting van de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord wordt het gebouw ook een belangrijke plek voor wedstrijden van de beloften en andere Feyenoord elftallen. Daarom krijgt het gebouw onder andere een overdekte tribune met 1100 zitplaatsen.

Het beeldbepalende element van het gebouw is het royaal vormgegeven goudkleurige dak. Het dak zorgt ervoor dat de gehele tribune overdekt is en geeft door de overstekken het gebouw een alzijdig karakter.

Rondom het gebouw wordt voorzien in verschillende soorten voetbalvelden, trainingszones en sport- en speelplekken. Ook op het voorplein is hiervoor ruimte ingericht. Het ontwerp van het voorplein anticipeert op de symmetrie van het ontwerp; ruime voetpaden leiden naar de entrees en worden omgeven door sfeervolle groene perken.

De oplevering van het complex staat gepland voor medio 2019.

 

 

Reageer op dit artikel