nieuws

Groenhave koopt politiebureau in Lelystad

Projectontwikkeling

Groenhave heeft voor 1.203.000 euro het voormalige politiebureau gekocht aan het Zuiderwagenplein 1 in Lelystad.

Groenhave koopt politiebureau in Lelystad
Zuiderwagenplein 1 Lelystad

Dat blijkt uit de akte van levering. Verkoper van het pand is de politie.

Het uit 1970 daterende complex in het oude centrum van Lelystad heeft een bruto vloeroppervlakte van 4.731 m2 en een verhuurbare vloeroppervlakte van 3.757 m2. Op dit moment heeft gebouw van acht verdiepingen de bestemming ‘kantoor’.

De politie had het pand in de markt gezet als potentieel transformatieobject. De gemeente heeft een vergevorderde plan het oude centrumgebied op te waarderen. Het object is een voormalig gemeentehuis en een van de eerste kantoorgebouw van Lelystad. Het ontwerp is van Architectenbureau Van Mourik en Du Pon uit Den Haag.

Reageer op dit artikel