nieuws

Tientallen bouwbedrijven tekenen betonakkoord

Projectontwikkeling

Tientallen bouwbedrijven tekenen betonakkoord

Ongeveer vijftig bouwbedrijven ondertekenden 10 juli het betonakkoord, waarin afspraken zijn gemaakt over het verduurzamen van de sector.

Ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) zette haar krabbel onder het akkoord.

Elk jaar komt er in Nederland 15 miljoen kubieke meter beton bij. Producenten, opdrachtgevers en aannemers beloven onder meer duurzaamheidscriteria op te nemen in aanbestedingen. Ook moet al het betonafval in 2030 worden hergebruikt. In dat jaar moet ook de uitstoot van CO2 met 30 procent zijn verminderd ten opzichte van 1990, in lijn met afspraken in het regeerakkoord.

Partijen committeerden zich eerder al aan afspraken om de sector te verduurzamen. Deze zogeheten Green Deal liep twee jaar geleden af. Ondertekenaars van het betonakkoord zijn onder meer opdrachtgevers als Prorail en Rijkswaterstaat, bouwbedrijven Strukton, BAM en Volker Wessels en producenten als Cementbouw en VBI.

Reageer op dit artikel