nieuws

Staatssecretaris wil slimmer omgaan met vastgoed

Projectontwikkeling

Staatssecretaris wil slimmer omgaan met vastgoed
Raymond Knops

Het Rijksvastgoedbedrijf moet onder staatssecretaris Raymond Knops (CDA) doelgerichter en zuiniger omgaan met de portefeuille.

Dat zegt Knops in het Financieele Dagblad. Volgens de staatssecretaris is de overheid de afgelopen jaren niet zo slim omgegaan met haar vastgoed. ‘De afgelopen jaren was de opdracht: verkopen, verkopen, verkopen om te voldoen aan de begrotingsnormen’, zegt Knops. ‘Er is heel veel vastgoed verkocht in een tijd dat de markt slecht was. Dat was cyclisch en niet in het belang van de belastingbetaler. Ik vind dat dat slimmer kan.’

‘Als je onder druk moet verkopen, heb je geen onderhandelingspositie meer. Terwijl we juist wel hebben wat de Duitsers zo mooi ausdauer noemen: we kunnen triple A lenen, en toch laten we ons dan drijven door die politieke doelstelling om zo snel mogelijk te verkopen.’ Hij vindt dat meer naar de inhoud moet worden gekeken, ‘naar wat verstandig is’.

Een voorbeeld van hoe het wel moet, is volgens Knops de verkoop van het Hembrug-terrein in Zaandam voor 41 miljoen euro.

Reageer op dit artikel