nieuws

Nieuw distributiecentrum Bijenkorf in Tilburg

Projectontwikkeling

Nieuw distributiecentrum Bijenkorf in Tilburg
distributiecentrum Bijenkorf op Kraaiven in Tilburg

Ingram Micro CLS Benelux heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met eigenaar HVBM Vastgoed voor een duurzaam distributiecentrum van Bijenkorf op het bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg.

Ingram Micro gaat in dit moderne voor de Bijenkorf de logistieke operatie verzorgen. Vanuit het distributiecentrum worden de warenhuizen bevoorraad en de e-commerce activiteiten afgehandeld. De huurovereenkomst betreft 31.246 m2 magazijnruimte, 6.546 m2 mezzanine en 3.233 m2 kantoorruimte.

Het duurzame en gasloze gebouw wordt op maat ontwikkeld en gerealiseerd volgens de hoogste standaard in logistiek vastgoed. HVBM en Ingram Micro streven naar een gebouw dat voldoet aan de Breeam-standaard Outstanding. De bouw is inmiddels gestart. Het object zal medio 2019 door Ingram Micro in gebruik worden genomen.

Ingram Micro CLS verzorgt de logistiek voor de grootste webshops van Nederland, waaronder die van de Bijenkorf. Door de verlenging van het partnerschap tussen Ingram Micro en de Bijenkorf is de samenwerking met HVBM Vastgoed gezocht.

De Bijenkorf heeft warenhuizen in zeven steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amstelveen, Eindhoven en Maastricht. Daarnaast ook webshops voor Nederland en België. Met het houden van een centrale voorraad in één distributiecentrum realiseert de Bijenkorf een snellere service voor haar klanten. CBRE trad in deze transactie op als adviseur van eigenaar HVBM Vastgoed.

Reageer op dit artikel