nieuws

Greystar verwerft locatie in Utrecht

Projectontwikkeling

Greystar verwerft locatie in Utrecht

Greystar heeft voor het OurDomain platform een ontwikkellocatie van 37.000 m2 gekocht aan de Europalaan 30 en 34 in Utrecht.

Dat meldt de internationaal ontwikkelaar, belegger en vastgoedmanager.  De aangekochte ontwikkellocatie maakt deel uit van het transformatiegebied Merwedekanaalzone, de belangrijkste plek in Utrecht om binnenstedelijk de groei van de stad op te vangen. In de Merwedekanaalzone komen 6.000 – 10.000 nieuwe woningen voor een breed scala aan doelgroepen, inclusief commerciële en sociale voorzieningen.

Greystar wordt onderdeel van het eigenarencollectief Merwede. Hier werken zes private grondeigenaren en de gemeente samen aan ontwerp en realisatie van de nieuwe stadswijk Merwede. Een aantrekkelijk hoogstedelijk en duurzaam gebied voor wonen, werken, cultuur en recreëren. Eén van de keuzes is om het gebied te laten functioneren als proeftuin voor nieuw stedelijk leven. Daarom is in het ontwerp voor Merwede nadrukkelijk ruimte voor innovaties op het gebied van mobiliteit, energie, gezondheid, sociale duurzaamheid en milieu.

Foto's

Reageer op dit artikel