nieuws

Civic Architects wint ontwerpopdracht van Synchroon

Projectontwikkeling

Civic Architects wint ontwerpopdracht van Synchroon
Ontvangstpaviljoen Piushaven, Tilburg

Het Amsterdamse architectenbureau Civic Architects heeft de Next Step Award gewonnen. De prijs bestaat onder andere uit een ontwerpopdracht van projectontwikkelaar Synchroon.

Het jonge bureau, geleid Jan Lebbink, Rick ten Doeschate, Gert Kwekkeboom en Ingrid van der Heijden, stuurde een ontwerp voor een ontvangstpaviljoen voor de Piushaven in Tilburg in. Naast de ontwerpopdracht voor een kavel in het Amsterdamse Buiksloterham, ontving het bureau ook 10.000 euro.

Andere finalisten waren Werkstatt (Eindhoven), Studio Prototype (Amsterdam) en IWT (Rotterdam).

Next Step program is een initiatief van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) en projectontwikkelaar Synchroon. Het doel is jonge architectenbureaus die uitblinken ondernemerschap én architectuur, de mogelijkheid bieden zich versneld te ontwikkelen. De 3e editie start op 1 november 2018 tijdens de BNA Architectendag.

In de jury zaten Do Janne Vermeulen (Team V), Joost Baks van Space Encounters (winnaar eerste Next Step Award), Hedwig Heinsman (DUS Architects), Nanne de Ru (Powerhouse Company) en Anne van der Zwaag (Object). Ook BNA-directeur Fred Schoorl en Synchroon-directeur Tobias Verhoeven zijn als initiatiefnemers betrokken, al hadden zij geen stemrecht.

Reageer op dit artikel