nieuws

AM ontwikkelt eerste woningproject Feyenoord City

Projectontwikkeling

AM ontwikkelt eerste woningproject Feyenoord City
AM-woningproject BarcodeArchitects FeyenoordCity

AM is geselecteerd voor het eerste deelproject van Feyenoord City, de ontwikkellocatie rond het nieuw te bouwen voetbalstadion van Feyenoord in Rotterdam.

Dit heeft Stichting Gebiedsontwikkeling op 16 juli bekendgemaakt. Eerder werd al gemeld dat het ontwikkelconsortium, bestaande uit Provast, Heijmans en Syntrus Achmea RE&F, beoogt toe te treden tot deze stichting. Het gaat om een energieneutraal appartementencomplex van ruim 250 woningen op de locatie Parkstad Zuid, op de hoek van de 2e Rosestraat en Laan op Zuid. Behalve de woningen voorziet het project in parkeervoorzieningen en leisure-, hospitality-, sport- en maatschappelijke functies.

De dochteronderneming van bouwbedrijf BAM is samen met architectenbureau Barcode geselecteerd voor de ontwikkeling. Zodra de contractvorming na de zomer is afgerond zal AM starten met de voorbereiding voor realisatie. Het plan sluit goed aan bij de behoeften van de stad en past binnen de visie van Feyenoord City en de uitgangspunten vanuit Parkstad, aldus de stichting.

In het eerste kwartaal  van 2020  start de realisatie van dit eerste project binnen Feyenoord City. Het totale masterplan van architectenbureau OMA omvat 325.000 m2 (exclusief parkeren). In het gebied dat loopt van het nieuwe stadion aan de Nieuwe Maas (Veranda West) tot en met De Kuip komen onder meer 1.500 woningen, winkels, sport- en onderwijsfaciliteiten, uitgaansgelegenheden en hotels. Het huidige stadion wordt herontwikkeld tot een multifunctioneel gebouw.

Reageer op dit artikel