nieuws

Rotterdam: extra brug, metro, 18.000 nieuwe huizen en groener

Projectontwikkeling

Rotterdam: extra brug, metro, 18.000 nieuwe huizen en groener
Rotterdam

In Rotterdam moeten 18.000 nieuwe woningen komen en 10.000 bestaande moeten van het gas af.

Die plannen heeft de nieuwe coalitie gepresenteerd. In de energietransitie willen de partijen 150 miljoen euro investeren. Ook wil het college een nieuwe Maasbrug en een nieuwe metrolijn die Kralingen en De Kuip met elkaar verbindt. Nog deze collegeperiode moet hierover een positief besluit vallen. Een deel van het geld moet komen uit de verkoop van aandelen Eneco.

Rotterdam gaat de bemoeienis van Turkije of andere landen met Rotterdammers die leidt tot spanningen in Rotterdam aan banden leggen. Verder wil de stad dat leraren voorrang krijgen op de woningmarkt en wordt discriminatie van homo’s veel strenger aangepakt. Er komt een deltaplan schulden om de armoede in de stad aan te pakken, een klimaatakkoord en een Rotterdams leer-werkakkoord. Dat laatste akkoord moet voor minder jeugdwerkeloosheid zorgen.

De coalitie bestaat uit VVD, GroenLinks, PvdA, D66, CDA en ChristenUnie/SGP. De havenstad krijgt tien wethouders, twee voor de grote partijen, een voor het CDA en een deeltijdbestuurder voor ChristenUnie/SGP.

Reageer op dit artikel