nieuws

Heylen bouwt DC voor Stelrad & Henrad Avantis Heerlen

Projectontwikkeling

Heylen bouwt DC voor Stelrad & Henrad Avantis Heerlen
Avantis, Heerlen

Op het bedrijvenpark Avantis in Heerlen bouwt Heylen Warehouses een distributiecentrum van 28.000 m2 voor Stelrad en Henrad, beide onderdeel van de Stelrad Radiator groep.

Recent heeft Caradon Stelrad een huurcontract voor 10 jaar ondertekend. De radiatorgroep huurt in totaal ruim 28.000m2 ‘build-to-suit’ logistiek vastgoed, waarvan 25.000 m2 magazijnen, 2.900 m2 mezzanine en 400 m2 kantoren. Henrad en Caradon Stelrad zochten een gezamenlijk magazijn. De locatie in Heerlen is uiterst geschikt om de West Europese markt te beleveren. Het magazijn bevindt zich op korte afstand van de fabriek in Nuth.

In het hart van de Europese markt

Avantis is het eerste Duits-Nederlandse bedrijvenpark dat zich op de grens tussen Aken en Heerlen bevindt, en daarmee in het hart van de Europese markt. In logistiek opzicht zijn de uitstekende verbindingen van deze locatie een sterk pluspunt voor bedrijven zoals Stelrad/Henrad Radiators, die goederen distribueren met focus op de Europese markt. Eerder vestigden er zich al bedrijven zoals DocMorris, Arion, Continental en DHL.

Heylen startte onlangs al de bouw van een nieuw DC voor logistiek dienstverlener Broekman in Venlo. Eind 2017 werd bekend dat Heylen een groot DC gaat bouwen voor Lidl in Venlo.

Reageer op dit artikel