nieuws

Leidsche Rijn Centrum officieel geopend

Projectontwikkeling

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft op 16 mei Leidsche Rijn Centrum officieel geopend. Met meer dan 130 winkels, horeca en services is dit het stadscentrum voor een stadsdeel van bijna 100.000 inwoners.

Leidsche Rijn Centrum officieel geopend

Het stadscentrum is een gezamenlijk ontwerp van maar acht architectenbureaus. Dat heeft gezorgd voor een rijkdom aan vormen en details, zowel in architectuur als het openbaar gebied. Essentieel voor een binnenstedelijk plan waar het prettig is om in te verblijven. De tien woongebouwen herbergen naast commerciële ruimten ook 762 nieuwbouwappartementen (koop en huur) en kantoorruimte van zo’n 10.000 m2. De centrumfunctie wordt vergroot met het pas geopende busstation Utrecht Leidsche Rijn, de bouw van een bibliotheek/wijkbureau en hotel en de aanwezige Pathé CineMec bioscoop en het NS-treinstation.

De ontwikkeling van het stadscentrum is in handen van Leidsche Rijn Centrumplan, een samenwerking van a.s.r. vastgoed projecten & Vesteda. Het stedenbouwkundig masterplan is van de hand van Jo Coenen Architects & Urbanists en staat op de shortlist van de wereldwijde architectuurprijs WAN Urban Challenge 2018.

De komende weken gaan er nog veel winkels en horecagelegenheden open en wordt ook de laatste hand gelegd aan de inrichting van het openbaar gebied in het stadscentrum. Huurders en kopers nemen vanaf deze maand hun intrek in hun nieuwe woning.

Reageer op dit artikel