nieuws

‘Zalando vestigt distributiecentrum in Nederland’

Projectontwikkeling

‘Zalando vestigt distributiecentrum in Nederland’
Zalando

Webshopgigant Zalando vestigt mogelijk een groot nieuw distributiecentrum in Nederland, goed voor 1.500 banen.

Dat meldt het vakmedium Logistiek op gezag van de Belgische zakenkrant De Tijd. Met dit voornemen laat het Duitse bedrijf België links liggen. Een van de redenen is dat de loonkosten hier gunstiger zijn dan in België. Ook knapt het Duitse bedrijf naar verluidt af op de beperkte mogelijkheden rond nachtarbeid voor e-commerce en e-fulfilmentbedrijven en het woelige sociale klimaat in Wallonië.

Volgens De Tijd had Zalando in Dour-Élouges  niet ver van de grens met Frankrijk al een locatie op het oog voor de bouw van een nieuw dc van waaruit België en Frankrijk zouden worden bediend. De e-tailer had het nieuwbouwproject gegund aan de Belgische vestiging van Goodman. De toenmalige plannen voorzagen in een dc met vier verdiepingen.

Waar in Nederland het nieuwe distributiecentrum van Zalando zou komen te staan, weet de zakenkrant niet te melden.

Reageer op dit artikel