nieuws

Vorm wint tender voor woongebouw in Utrecht

Projectontwikkeling

Vorm wint tender voor woongebouw in Utrecht
Woongebouw Park Avenue, Leidsche Rijn Centrum

Gemeente Utrecht heeft Vorm met de inzending ‘Park Avenue’ geselecteerd voor de ontwikkeling van kavel H2/3 met 43 koopappartementen in Leidsche Rijn Centrum.

Na de tender voor kavel H1 – die Vorm won met de Parkwachter – zal Vorm nu een tweede appartementengebouw aan het Park Leeuwesteyn realiseren.

Het ontwerp voor Park Avenue is familie van de Parkwachter, maar heeft met de architectuur van Klunder Architecten toch een heel eigen gezicht gekregen. De gevels van de 43 appartementen zijn bekleed met natuursteen en PV-panelen en zijn de buitenruimten voorzien van horizontaal en verticaal groen.

De liften komen direct uit in de appartementen, variërend van 115 tot meer dan 200 vierkante meter met balkons op het zuiden. Alle bergingen en parkeerplaatsen bevinden zich ondergronds. De appartementen op de begane grond hebben een verdiepingshoogte van 4,5 tot 6 meter en grenzen aan het park Leeuwesteyn.

Het gebouw voorziet zelf in de benodigde energie voor de bewoners. Naar verwachting start de verkoop in de tweede helft van 2018.

Foto's

Reageer op dit artikel