nieuws

Villex transformeert pand NVWA-pand in Amsterdam

Projectontwikkeling

Villex transformeert pand NVWA-pand in Amsterdam
Hoogte Kadijk 401 Amsterdam, activiteitenruimte

Villex gaat het voormalige pand van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit aan de Hoogte Kadijk 401 in Amsterdam verbouwen, beheren en verhuren voor een periode van 10 jaar.

In het pand van 4.667 m2 komen dertien woonunits met in totaal 110 onzelfstandige woningen voor starters, studenten en statushouders. Op elke verdieping komen gemeenschappelijke leefkeukens en sanitaire voorzieningen.

In het midden van het pand komen op elke woonlaag een centrale ontmoetingsplek, stilte-/studieruimtes en een gebedsruimte. Ook vluchtelingenwerk, vrijwilligers, de huismeester en een kantoor van Villex krijgen er een plek. Naast de entree van het gebouw komt een bijeenkomst-/activiteitenruimte voor bewoners en omwonenden.

Vrouwelijke statushouders worden alleen gehuisvest in een woonunit met andere vrouwen. Om de integratie van de statushouders te bevorderen, plaatst Villex reguliere huurders oftewel buddy’s. Uitgangspunt per woongroep is 50 procent statushouders en 50 procent buddy’s.

Aannemersbedrijf Koers begint in april met de verbouwing die ongeveer zes maanden gaat duren. Naar verwachting nemen de eerste bewoners het pand eind 2018 in gebruik.

Reageer op dit artikel