nieuws

Rijk draagt Bijlmerbajes over aan ontwikkelaar

Projectontwikkeling

Rijk draagt Bijlmerbajes over aan ontwikkelaar
AM ontwikkelt Bajeskwartier aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam

Het Rijk heeft de Bijlmerbajes op 1 maart 2018 overgedragen aan het consortium van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, AT Capital en Cairn.

Het terrein wordt een energieneutrale stadswijk met de naam het Bajeskwartier. Het Rijk en de gemeente Amsterdam gunden de Bijlmerbajes in het najaar van 2017 na een selectie aan het consortium van AM, AT Capital en Cairn.

Het consortium Bajes Kwartier Ontwikkeling bouwt 1.350 woningen, zowel koop als huur, variërend van betaalbare starterswoningen tot exclusievere woningen. Dertig procent wordt sociale huur, een substantieel deel valt in het segment middeldure huur.

Het consortium van AM, AT Capital en Cairn bleef over uit een groep van in totaal vijf ontwikkelaars die elk een plan voor de herontwikkeling van de Bijlmerbajes maakten. Uit het biedboek uit 2016 bleek dat het Rijk minstens 60 miljoen euro wilde vangen voor de grond onder de gevangenis. De sluiting van de Bijlmerbajes werd in 2013 aangekondigd voor 2016. Voor 2008 was er een plan om de voormalige gevangenis te transformeren tot kantoren.

Reageer op dit artikel