nieuws

Janssen de Jong koopt verpleeghuis Bloemendaal

Projectontwikkeling

Janssen de Jong koopt verpleeghuis Bloemendaal
Verpleegshuis Bloemendaalseweg Gouda

Janssen de Jong Projectontwikkeling wordt eind maart eigenaar van het voormalige verpleeghuis Bloemendaal aan Livingstonelaan 54 in Gouda.

De ontwikkelaar koopt het pand van Zorgpartners Midden-Holland om het perceel langs de Bloemendaalseweg te herontwikkelen tot woongebied. Janssen de Jong overlegt hierover nog met de gemeente Gouda. De ontwikkelaar gaat een participatietraject starten om de omwonenden bij de ontwikkeling te betrekken. Naar verwachting zal dit in de tweede helft van dit jaar gebeuren.

Voorlopig wordt de anti-kraakbewoning voortgezet. Maar voor de zomervakantie wil de ontwikkelaar zijn overgestapt naar een andere beheersvorm zoals tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandswet. Ook tijdens de ontwikkelfase moet het mogelijk blijven in het pand te wonen. Tot de sloop van het pand zullen de wooneenheden vooral in het betaalbare, sociale huursegment vallen.

Reageer op dit artikel