nieuws

Hornbach bouwt vestiging in Nijmegen

Projectontwikkeling

Hornbach bouwt vestiging in Nijmegen
Hornbach

Hornbach gaat naar Nijmegen, schrijft De Gelderlander. De bouwmarktketen zal een nieuwe vestiging bouwen bij de ovatonde in Ressen, op een locatie achter bioscoop Cinemec.

Hornbach heeft 27 maart 2018 de koopovereenkomst getekend met de gemeente Nijmegen.

Voor wethouder Bert Velthuis van gemeente Nijmegen was de werkgelegenheid die de winkel met zich meebrengt doorslaggevend. Er is vier jaar over de deal onderhandeld.

Hornbach liet zijn oog vallen op de locatie in Ressen bij de ovatonde, op de weg tussen Nijmegen en Arnhem, om de uitstekende bereikbaarheid, vertelt expansiemanager Jacqueline Tijchon van Hornbach.

De bouwmarkt bouwt een vestiging van ruim 20.000 vierkante meter met naast de vestiging een tuincentrum en drive-in. In Nederland bestaat de onderneming nu twintig jaar. De keten telt inmiddels dertien vestigingen.

De Nijmeegse vestiging wordt in omvang vergelijkbaar met de mega-vestiging die de keten begin 2017 opende in het Westelijk Havengebed in Amsterdam. Concurrenten zijn doorgaans niet blij met de komst van de keten, zo was er voor de vestiging in Zwolle een gang naar de Raad van State nodig.

Reageer op dit artikel