nieuws

Heylen start bouw dc voor Broekman in Venlo

Projectontwikkeling

Heylen start bouw dc voor Broekman in Venlo
Broekman Logistics

De Belgische belegger Heylen Warehouses is gestart met de bouw van een distributiecentrum voor Broekman Logistics op de voormalige productielocatie van DSM Pharma Chemicals in Venlo.

Heylen realiseert hier een logistieke campus van ruim 63.000 m2. Wethouder Stephan Satijn van Venlo en de Limburgse gedeputeerde Twan Beurskens gaven het officiële startsein. Het logistieke centrum werd eind augustus 2017 al aangekondigd.

Broekman Logistics gaat de logistieke campus in Venlo gebruiken voor opslag, logistiek en assemblage-activiteiten van diverse producten waaronder voor de helft zogeheten ADR-goederen, gevaarlijke stoffen die over de weg worden vervoerd. De totale opslagoppervlakte bedraagt 53.000 m2. Daarnaast is er ruim 10.000 m2 aan mezzaninevloeren en 2.500 m2 kantoorruimte beschikbaar. Uiteindelijk zal de campus werk bieden aan 300 personen.

Met Broekman Logistics heeft Heylen een partner gevonden die bijdraagt aan Heylens groeistrategie in Nederland, zegt ceo Ralph Caspanni van Heylen Warehouses.

Broekman Logistics opende vorige week al een logistiek centrum voor gecombineerde opslag op de Maasvlakte. Op deze locatie bij de containerterminals van de Maasvlakte kunnen klanten ook gebruik maken van gecombineerde opslag voor zowel ADR als non-ADR goederen.

Reageer op dit artikel