nieuws

Geen outletcentra in Noord-Nederland

Projectontwikkeling

Geen outletcentra in Noord-Nederland
outletcentrum Assen

Revascom vangt andermaal bot in Assen. Ook aan het tweede voorstel voor een outletcentrum op het TT Circuit wil provincie Drenthe niet meewerken.

Dat blijkt uit berichtgeving van RTV Drenthe. Oorspronkelijk wilde de ontwikkelaar er een factory outletcentrum van 16.000 m2 in de eerste fase van 40 miljoen euro realiseren en mogelijk nog eens 7.500 m2 in een tweede fase. Eind 2016 trok voorstander gemeente Assen dit plan in, omdat een meerderheid van Provinciale Staten er tegen was. De impact op de retailers in de binnenstad van Assen zou volgens de provincie negatief zijn.

Medio 2017 diende Revascom een nieuw plan in met minder modewinkels en 30 procent leisure en horeca. Dit OutleTT Assen moest in plaats van 200 bovendien maar 140 winkels krijgen. De provincie heeft nu echter besloten niet met een voorstel te komen, waarmee het plan definitief van de baan is.

De Provinciale Staten gaan zich nu beraden op een andere invulling van het TT Circuit-gebied. Dit besluit betekent dat Noord-Nederland geen enkel outletcentrum krijgt. In april 2016 schoot provincie Groningen al het plan van Vastgoud voor een outletcentrum in Oldambt bij Winschoten af en verwees ook een plan voor een wereldbazaar van 42.00o m2 in Winschoten naar de prullenmand. Ook dat outletcentrum zou een te grote bedreiging vormen voor de winkels in Winschoten.

Reageer op dit artikel