nieuws

Driehoekige woontoren aan Wijnhaven Rotterdam

Projectontwikkeling

Driehoekige woontoren aan Wijnhaven Rotterdam

Het Maritiem District in Rotterdam verandert in rap tempo en krijgt er een nieuwe woontoren bij. Aan de Wijnhaven 65, naast de in aanbouw zijnde toren ‘The Muse’ komt ‘CasaNova’ een woontoren in een bijzondere driehoekige vorm.

CasaNova krijgt een hoogte van 110 meter en bestaat uit 110 koopappartementen en zes penthouses en wordt gebouwd naast The Muse. Nu zijn het nog twee projecten, straks vormen ze een ensemble aan de Wijnhaven. De beide torens worden aan elkaar gekoppeld met als centrale ontmoetingsplek op de vijfde verdieping een groene daktuin van ongeveer 1.500 m2. In beide torens komen voorzieningen die het wonen op deze plek nog aangenamer maken. Zo komen er hotelkamers voor gasten, een professionele keuken (aan de daktuin), een werk- of atelierruimte en een ruimte voor cardiofitness.

De gebouwvorm zorgt voor een uniek ontwerp van de torenappartementen: een ruim en zonnig balkon in de punt van de driehoek, een efficiënte plattegrond (zonder schuine wanden) met veel ruimte en flexibele indelingsmogelijkheden. Iedere leefruimte ligt aan een gevel met kamerhoge raampartijen.

De toren telt per verdieping slechts drie koopappartementen (oppervlakten circa 90, 120 en 140 m2), met drie of vier kamers. In de onderste vier verdiepingen komen havenappartementen (vanaf circa 50 m2) 93 parkeerplaatsen en de privé bergingen. Op de begane grond zijn twee commerciële ruimtes gepland.

De plannen worden nu verder ontwikkeld. Naar verwachting start de verkoop van de appartementen na de zomer.

Reageer op dit artikel