nieuws

Zwolle versnelt sociale woningbouw

Projectontwikkeling

Zwolle versnelt sociale woningbouw
woningproject Friesewal in Zwolle

Zwolle en woningcorporatie Deltawonen zijn overeengekomen om op veertien locaties in de stad versneld 350 extra sociale huurwoningen te bouwen.

Dat laten de partners weten in een persbericht. Deze woningen zullen naar verwachting voor 2019 worden opgeleverd. Aan Friesewal heeft Deltawonen deze week het hoogste bouwpunt van een appartementencomplex bereikt. Het gebouw met 37 is medio 2018 gereed. De provincie Overijssel stelt vanuit de regeling Vitaliteit en ruimtelijke identiteit 200.000 euro beschikbaar voor het aanleggen van een binnentuin en bijpassend hekwerk.

Naast de bouwlocatie Dijkstraat/Friesewal zijn onder andere de Reggelaan (18 hofwoningen) en de verbouwing van het schoolgebouw aan de Hobbemastraat (22 appartementen) onderdeel van de versnellingsactie. Eerder gingen woningen aan de Stinspoort (16 woningen), Transitorium Weezenlanden (9 eengezinswoningen en 41 appartementen) en de Eemlaan (22 eengezinswoningen en acht vier-onder-een-kap) al in de verhuur.

Reageer op dit artikel