nieuws

Streep door heffing speelpark Oud Valkeveen

Projectontwikkeling

Streep door heffing speelpark Oud Valkeveen
Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen in Naarden gaat eind maart gewoon open. De gemeenteraad van Gooise Meren heeft de vermakelijkhedenretributie ingetrokken.

Dat meldt de Gooi- en Eemlander. Michael van de Kuit, eigenaar van Oud Valkeveen en topman van vastgoedonderneming Nedstede, dreigde het park gesloten te houden als de gemeente de invoering van de heffing niet ongedaan zou maken. Met de nieuwe politieke partij Behoud Speelpark Oud Valkeveen zou hij in maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Een motie van D66, PvdA, Goois Democratisch Platform en 50Plus kreeg ook de steun van het CDA. Wel kreeg wethouder Jan Franx de opdracht in overleg te gaan met Oud Valkeveen en Muiderslot, de andere vermakelijkheid die de nieuwe heffng had moeten betalen. De wethouder moet kijken of deze partijen op een andere manier een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Het schrappen van de heffing slaat een gat van 80.000 euro in de gemeentebegroting.

Reageer op dit artikel