nieuws

Nieuwe raad gaat beslissen over Museum Arnhem

Projectontwikkeling

Nieuwe raad gaat beslissen over Museum Arnhem
Museum Arnhem

De toekomst van Museum Arnhem ligt in handen van de nieuwe Arnhemse gemeenteraad, die aantreedt na de verkiezingen volgende maand.

Dat is het gevolg van een onderzoek dat Arnhem laat doen naar het fiasco met de aanbesteding voor de verbouwing van het toonaangevende kunstmuseum. Onlangs bleek dat zich maar één aannemer had ingeschreven, die ook nog eens tien miljoen euro boven de kostenraming van vijftien miljoen euro zat.

Museum Arnhem is eind vorig jaar gesloten. Bijna twintig personeelsleden zijn ontslagen in de verwachting dat de renovatie dit voorjaar zou beginnen en eind 2019 klaar zou zijn. Nu er geen aannemer is gevonden, gaat de sluiting veel langer duren. Het onderzoek moet onder meer uitwijzen of er alternatieven zijn voor de voorgenomen verbouwing. Een mogelijkheid is nieuwbouw in het centrum van Arnhem, zo heeft verantwoordelijk wethouder Gerrie Elfrink toegezegd na kritische vragen uit de raad.

Reageer op dit artikel