nieuws

Nieuwe projecten Ballast Nedam in spoorzone Delft

Projectontwikkeling

Nieuwe projecten Ballast Nedam in spoorzone Delft
Ballast Nedam-project Guldenwater in Delft

Ballast Nedam Development ontwikkelt bijna 300 woningen in de spoorzone van Delft. Begin maart start de ontwikkelaar de verkoop van twee woningprojecten in Nieuw Delft.

Op 7 maart start de verkoop van Floris en Guldenwater. Beide projecten zijn onderdeel van de transformatie van het Spoorzonegebied in hartje Delft. Ze worden conform het beleid van Ballast Nedam Development gasloos gerealiseerd. Floris komt in de Coendersbuurt, een rustige en autoluwe stadsbuurt. Ballast Nedam Development biedt negen royale herenhuizen aan vanaf 145 m2 naar ontwerp van Faro Architecten.

Guldenwater komt in het Van Leeuwenhoekkwartier aan het nieuw te realiseren Van Leeuwenhoekpark. De totale ontwikkeling betreft 184 woningen. Daarvan brengt Ballast Nedam 41 appartementen en zeven royale parkwoningen in verkoop. De overige woningen betreffen vrijesectorhuurwoningen. De energieneutrale parkwoningen meten bijna 200 m2. De 41 appartementen variëren van 44 m2 tot 200 m2 woonoppervlak naar ontwerp van Moke Architecten en Faro Architecten.

De bouwstart van deze projecten staat dit jaar gepland. Naast deze projecten is Ballast Nedam Development binnen Nieuw Delft betrokken bij PoortMeesters, een ontwikkeling in samenwerking met BPD Ontwikkeling. De ontwikkeling van dit project met zo’n honderd woningen ronden de partners dit jaar af. De bouwstart van PoortMeesters staat in het tweede kwartaal van 2019 gepland. Ballast Nedam Development is daarmee betrokken bij de ontwikkeling van bijna 300 woningen in Nieuw Delft.

Reageer op dit artikel