nieuws

Nieuwbouwproject in spoorzone Delft

Projectontwikkeling

BPD en Ballast Nedam Development realiseren in Nieuw Delft een duurzaam woongebouw met 95 woningen genaamd PoortMeesters.

Nieuwbouwproject in spoorzone Delft
PoortMeesters in Delft

De ontwikkelaars hebben daartoe een ontwikkelovereenkomst getekend met Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. Ze werken samen in de Ontwikkelingscombinatie Veld 9 VOF. Het gebouw komt aan de rand van het historische centrum. Het grootste deel bestaat uit grondgebonden stadswoningen. De Spoorzone van Delft wordt getransformeerd tot het nieuwe stedelijk gebied Nieuw Delft. Het nieuwbouwplan PoortMeesters is onderdeel van deze transformatie.

PoortMeesters komt vlakbij het historische centrum van Delft en Station Delft. De architectuur van Vera Yanovshtchinsky Architecten kenmerkt zich door grote poorten met trappen die toegang geven tot een collectieve binnentuin. De tuin ligt op één hoog, boven de privéparkeerplaatsen. Het hele woongebouw wordt gerealiseerd zonder gasaansluitingen. Daarmee sluit PoortMeesters aan bij de actuele nieuwbouwopgave, waar ‘gasloos’ bouwen de norm is.

Reageer op dit artikel