nieuws

COD verwerft nieuwe ontwikkellocatie op NDSM werf

Projectontwikkeling

COD verwerft nieuwe ontwikkellocatie op NDSM werf

COD heeft in december drie industriële gebouwen uit de Hulshoff-portefeuille gekocht, waarvan twee in Amsterdam en een in Almere.

Twee locaties worden langjarig verhuurd en zijn als belegging verkocht aan Urban Industrial. De derde locatie aan de Van Riesmdijkweg op de NDSM-werf in Amsterdam heeft COD aangekocht voor ontwikkeldoeleinden. Samen met de gemeente en de omgeving zal COD de komende jaren werken aan de planvorming voor deze locatie. Functies als een kunsthal, woningen, publieke ruimte en voorzieningen krijgen hier een plek.

COD ontwikkelde op de NDSM al projecten als De Werf en Het Dok. Bij elkaar omvatten ze 1.400 woningen en een mix aan openbare voorzieningen op de begane grond. Deze projecten zijn tot stand gekomen met gebruik van onder andere een crowdsourcingplatform ‘Wat zou u willen op deze plek’ en door kunstenaars uit de buurt te betrekken. Ook voor de derde locatie zal COD een samenwerking opzoeken met direct betrokkenen van de NDSM werf.

COD werd in deze transactie geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Nauta Dutilh. Hulshoff werd commercieel geadviseerd door Savills.

Reageer op dit artikel