nieuws

Coberco-terrein in Enschede wordt woonwijk

Projectontwikkeling

Coberco-terrein in Enschede wordt woonwijk
Coberco-terrein Enschede

Projectontwikkelaar Vincent Spikker maakt van het voormalige Coberco-terrein aan de Raifeissenstraat in de Enschedese wijk Boddenkamp een plek om te wonen, werken en ontspannen.

Het gemeentebestuur van Enschede gaf onlangs groen licht voor het plan. De eerste fase van de gebiedsontwikkeling behelst de uitgifte van ongeveer vijftig zelfbouwkavels voor woningen. In totaal 10.000 m2 moet in deze fase worden gevuld met 60 procent statenpanden, 8 procent bijzondere stadswoningen, 20 procent twee-onder-één-kapwoningen en 12 procent vrijstaande villa’s.

In de tweede fase verandert de Melkhal in een broedplaats van ondernemers. Er komt ruimte voor een restaurant, kantoren, een supermarkt en een stadsbrouwerij. In de derde fase komen er twintig tot veertig woonwerklofts met een totale oppervlakte van 4.800 m2, in blokken van drie, vier en vijf bouwlagen.

Als de gemeenteraad het plan goedkeurt, worden de zelfbouwkavels eind 2018 bouwrijp gemaakt. De transformatie van de Melkhal moet in het voorjaar van 2019 beginnen. In het najaar van 2019 moet de bouw beginnen van de lofts.

Reageer op dit artikel