nieuws

Camelot koopt locatie Delft voor jongeren- en studentenwoningen

Projectontwikkeling

Camelot koopt locatie Delft voor jongeren- en studentenwoningen

Ontwikkelaar Camelot Real Estate heeft 3.700 m2 bouwgrond gekocht aan de A4 in Delft voor de realisatie van project Pauwmolen, dat 285 jongeren- en studentenwoningen omvat.

Het grondstuk grenzend aan de A4, op een steenworp afstand van de TU Delft en het station, is aangekocht van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp.

Timpaan heeft de grond en het vergunde bouwplan via een tenderprocedure aangeboden. Gekozen is voor Camelot Real Estate omdat deze partij in staat is het beoogde bouwprogramma te realiseren en te exploiteren en bekend is in gemeente Delft. Timpaan is in deze transactie begeleid door Fakton Capital en Loyens & Loeff uit Amsterdam.

‘De gemeente Delft heeft te kampen met een groot gebrek aan betaalbare woonruimte voor jongeren. Zij trekken nu vaak naar andere grote steden en dat is een gemis voor de stad. In het project Pauwmolen komen 135 units voor jongeren en 150 units voor studenten. Net als de Camelot Campus 015 in Delft zullen deze microliving studio’s en 1-kamer appartementen ook volledig gemeubileerd en gestoffeerd worden opgeleverd’, aldus Olaf Terpstra, hoofd Camelot Real Estate.

Joost van Gestel, ceo Camelot Europe, voegt toe: ‘Met deze aankoop rollen we de strategie van Camelot verder uit om in de top 35 grootste steden aan de grote vraag naar kleine sociale verhuur woningen te voldoen. Onze expertise ligt in korte doorlooptijden van grote aantallen contracten met jonge bewoners. Met 3.900 units in eigen exploitatie en aanbouw zijn we private marktleider in het microliving segment in Nederland en we blijven actief zoeken naar mogelijkheden om ons portfolio verder uit te breiden.’

De vergunning voor de bouw is al rond en Camelot start medio dit voorjaar met de bouw. Voor de bouw is de aannemer  nog niet bekend.

Reageer op dit artikel