nieuws

Wehkamp bouwt tweede dc in Zwolle

Projectontwikkeling

Wehkamp bouwt tweede dc in Zwolle
Tweede dc Wehkamp in Zwolle

Webretailer Wehkamp bouwt in 2018 een tweede distributiecentrum op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Samen met vastgoedpartner WDP wordt ruim 40 miljoen euro gestoken in de bouw.

Het nieuwe gebouw van zo’n 25.000 vierkante meter komt naast het huidige pand, dat in 2015 werd geopend. Het was destijds het grootste geautomatiseerde e-commerce-distributiecentrum ter wereld. De openingshandeling werd verricht door koning Willem-Alexander. De uitbreiding is nodig vanwege de sterke toename van online winkelen.

Naast Zwolle heeft Wehkamp ook een distributiecentrum in Maurik. Wehkamp verwacht dat het nieuwe distributiecentrum eind 2018 klaar is. Dan heeft het online warenhuis in totaal ruim 135.000 vierkante meter aan magazijn in Nederland.

200.000 klantbestellingen per dag

De realisatie van het nieuwe distributiecentrum bestaat uit meerdere fases. Met fase 1, het uitbreiden van de capaciteit binnen de muren van het huidige distributiecentrum, is al begonnen. Het huidige geautomatiseerde magazijn groeit van 450.000 naar 525.000 opslaglocaties. Het aantal zogeheten pickstations, waar klantbestellingen worden ingepakt, van 24 naar 28. Op deze wijze kunnen straks meer dan 200.000 klantbestellingen per dag worden verwerkt. Met fase 2 wordt begin 2018 gestart. Dan zal het nieuwe pand gebouwd worden, dat gekoppeld wordt aan het huidige distributiecentrum. Zo ontstaat er in Zwolle een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum met extra opslagcapaciteit. Naast Zwolle heeft Wehkamp ook een distributiecentrum in Maurik. Na de realisatie heeft Wehkamp in totaal ruim 135.000 m2 aan magazijncapaciteit in Nederland.

17.000 zonnepanelen

Ook dit nieuwe pand wordt duurzaam gebouwd, onder andere door het gebruik van duurzame materialen, 100% ledverlichting en een warmte- en koudeopslag voor beide panden. Daarnaast worden er laadpalen geplaatst voor elektrische auto’s. Ook zullen er 7.000 zonnepanelen op het dak geplaatst worden, waardoor er in totaal een zonnepanelenveld ontstaat van ruim 17.000 panelen.

Reageer op dit artikel