nieuws

Redevco herontwikkelt C&A-gebouw Eindhoven

Projectontwikkeling

Redevco herontwikkelt C&A-gebouw Eindhoven

Winkelvastgoedspecialist Redevco is begonnen met de herontwikkelingswerkzaamheden aan het C&A gebouw aan het 18 Septemberplein in Eindhoven.

Redevco transformeert de in totaal 9.000 m2, nu nog verdeeld over vier verdiepingen, in een nieuw, modern winkelcomplex waar meerdere huurders in gehuisvest zullen worden. Het pand zal naar verwachting in augustus 2019 volledig opgeleverd worden.

Clemens Brenninkmeijer, Managing Director van Redevco Nederland: ‘Deze grootschalige verbouwing zal het pand weer helemaal geschikt maken voor de functionele eisen en wensen van de hedendaagse retailers. Door de ruimte efficiënter in te delen, zal het grote gebouw plek kunnen bieden aan meerdere huurders. Het spannende ontwerp van architectenbureau UNStudio, waarbij het pand zal worden voorzien van een nieuwe, glazen plint en glazen kunstobjecten op de gevels daarboven, zorgt ervoor dat het gebouw een icoon aan het 18 Septemberplein blijft.’

De herontwikkeling zal worden geleid door hoofdaannemer Stam + De Koning uit Eindhoven en omvat onder andere het slopen van de vierde verdieping en het verhogen van de nu nog vrij lage tweede verdieping. De aangrenzende Redevco panden aan de Hermanus Boexstraat 4-6 en de Demer 3 worden bovendien in het hoofdgebouw geïntegreerd.

Redevco ziet de verbouwing als een kans om het pand te verduurzamen en streeft ernaar een BREEAM Excellent-certificaat te behalen. Verduurzaming vindt onder andere plaats door het plaatsen van zonnepanelen, groen op dak en gevel en het gebruik van energiezuinige roltrappen en liften.

Tijdens de bouwwerkzaamheden zal de winkel van huurder C&A geopend blijven. De heropening is gepland in maart 2019.

Reageer op dit artikel