nieuws

AM ontwikkelt 150 woningen in Terneuzen

Projectontwikkeling

AM ontwikkelt 150 woningen in Terneuzen
De Nieuwe Werf Terneuzen

AM gaat 150 woningen ontwikkelen in de vierde fase van gebiedsontwikkeling Othene-Zuid in Terneuzen.

AM Zeeland en de gemeente Terneuzen sloten daartoe op 29 januari een deelexploitatieovereenkomst. Naar verwachting beginnen de bouwactiviteiten medio 2018.

De Nieuwe Werf, het eerste deelplan in fase 4, is eind 2017 gelanceerd tijdens de Othene Woonavond. Het gaat om een bouwblok met energiezuinige vrijstaande en geschakelde woningen. De architectuurstijl is geïnspireerd op de jaren twintig. De woningen zijn ontworpen door architect Hans-Jurgen Rombaut van Wonka Architectuur. De realisatie is in handen van aannemingsbedrijf Fraanje. Koopsommen liggen tussen 229.900 euro en 299.000 euro. De start van de bouw wordt medio 2018 verwacht.

In de fasen 1 tot en met 3 zijn 727 woningen, een brede school en een winkelcentrum gerealiseerd. Fase 1 en 2 zijn volledig klaar voor bewoning en het openbaar gebied is overgedragen aan de gemeente. Fase 3 zal naar verwachting in 2019 ook volledig klaar voor bewoning zijn.

Reageer op dit artikel