nieuws

Nieuw hotel Holiday Inn op Flight Forum

Projectontwikkeling

Nieuw hotel Holiday Inn op Flight Forum
Holiday Inn Flight Forum

Ontwikkelaar Onis Vastgoed laat op het Flight Forum Business Park in Eindhoven een nieuw viersterrenhotel bouwen met 180 kamers.

GS Star uit Duitsland zal het hotel als Holiday Inn exploiteren via een franchiseovereenkomst. De oplevering van staat gepland in het najaar van 2019.

Het nieuwe Holiday Inn is het tweede hotel van het merk in Eindhoven en het derde hotel in de directe omgeving van het vliegveld. Het hotel krijgt uitgebreide vergaderfaciliteiten, een fitnessruimte, een restaurant en een bar.

De accommodatie is vooral gericht op de zakelijke markt, maar zal volgens vastgoedadviseur Colliers International ook veel toeristen kunnen trekken. ‘Door het toenemende aantal vluchten naar bestemmingen binnen Europa zal het hotel voor toeristen een aantrekkelijke locatie zijn’, zegt Joost Mees, director Hotels Benelux bij Colliers International Hotels. ‘Ook wordt de commerciële functie van Eindhoven als innovatieve broedplaats binnen Europa steeds belangrijker en daar zal dit hotel zeker van profiteren.’

Voor GS Star wordt dit het eerste hotel in Nederland. Het bedrijf exploiteert internationaal verschillende merken via franchiseovereenkomsten, zoals het Hampton by Hilton in Berlijn en het Mercure Stuttgart. De onderneming heeft tien hotels in Duitsland, drie in aanbouw en drie in planning. Het Holiday Inn in Eindhoven wordt gehuurd voor een periode van 25 jaar.

‘Nederland is een interessante locatie voor hoteliers omdat er steeds meer reizigers zijn’, zegt Thomas Kahl van GS Star. ‘Om ons te kunnen vestigen bij een snelgroeiend vliegveld, geeft ons de kans om een stabiele basis in Nederland op te bouwen.’

In het voorjaar van 2018 gaat de eerste paal de grond in en de bouw duurt ongeveer anderhalf jaar. Onis Vastgoed heeft de afgelopen jaren ontwikkelingen gerealiseerd zoals het Van Der Valk Hotel aan de A12 in Utrecht. Het hotel wordt gebouwd door BAN Bouw uit Nuenen en is ontworpen door MIII Architecten.

Colliers International begeleidde de transactie namens Onis Vastgoed. GS Star werd bijgestaan door Pietschmann Legal.

Reageer op dit artikel