nieuws

Intervest verwerft grond voor logistiek project in Roosendaal

Projectontwikkeling

Intervest verwerft grond voor logistiek project in Roosendaal
Logistiek

Intervest Offices & Warehouses heeft een intentieovereenkomst gesloten voor de verwerving van een terrein van 3,9 hectare op het industrieterrein Borchwerf I in Roosendaal.

Het Belgische beursgenoteerde vastgoedfonds wil in samenwerking met een gespecialiseerde ontwikkelaar een logistiek complex realiseren bestaande uit 24.100 m2 magazijn, 3.200 m2 mezzanine en 600 m2 kantoren. Op dit moment heeft de locatie nog een industrieel gebruik.

Het terrein zal pas na sloopwerken bouwrijp aan Intervest worden overgedragen. Vervolgens zal het logistiek complex worden gerealiseerd en vermoedelijk in de tweede jaarhelft van 2019 worden opgeleverd. Gezien de grote vraag naar logistieke oppervlakte in de regio, zal het project op risico worden gerealiseerd, al dan niet met voorverhuring.

Door reeds in een vroegtijdig stadium in te stappen in het project, kan de site worden verworven aan interessante voorwaarden, menen de Belgen. De finale aankoopprijs zal afhankelijk zijn van de huursituatie op het moment dat het gebouw zal worden opgeleverd. Op dit moment wordt ingeschat dat het gebouw circa 1,3 miljoen euro huurinkomsten zal genereren op jaarbasis en dat het brutoaanvangsrendement zal variëren tussen 7,25 en 6,0 procent afhankelijk van de looptijd van de huurovereenkomst.

‘Met deze acquisitie speelt Intervest optimaal in op de aanhoudende sterke vraag naar state-of-the-art logistieke gebouwen in deze logistieke topregio’, aldus Jean-Paul Sols, ceo Intervest.

Vorig jaar verwierf Intervest een logistiek complex van 13.300 m2 in industriezone Vossenberg II in Tilburg en een distributiecentrum van 20.500 m2 in Raamsdonksveer. De vastgoedvennootschap verstevigt met deze verwerving haar positie als logistieke eigenaar in Zuid-Nederland.

De Lobel & Partners bemiddelde in deze transactie als makelaar. De Lobel is een adviesbureau in commercieel vastgoed met focus op Zuidwest-Nederland en heeft haar hoofdkantoor in Breda.

Reageer op dit artikel