nieuws

Hilversum plant Media Park Campus

Projectontwikkeling

Hilversum plant Media Park Campus
Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum

De gemeente Hilversum zint op een grootschalige herontwikkeling en functie-uitbreiding van het Media Park. Het project vergt inclusief aankoop een totale investering van een half miljard euro.

Dat zei wethouder Wimar Jaeger in het programma MediaMatters op New Business Radio, schrijft Immovatortracks.nl. De wethouder wil een campus op het Hilversumse mediapark naar voorbeeld van de High Tech Campus in Eindhoven. Architectenbureau UNStudio maakt een schetsontwerp dat in maart klaar moet zijn. Hilversum wil het Media Park met geld van pensioenfondsen kopen van de huidige eigenaren.

Jaeger denkt dat 200 miljoen euro nodig is voor de overname van het Media Park, 100 miljoen euro voor het vernieuwen en beter maken van het park en 200 miljoen voor nieuwe investeringen. De wethouder wil er onder meer een onderwijsinstelling, starterswoningen, een restaurant en hotel realiseren.

Media Park dat 175.000 m2 aan gebouwen omvat, kent meerdere vastgoedeigenaren. Voorheen was het vastgoed grotendeels in bezit van TCN Property Projects en Europa Capital. TCN ging in 2012 failliet; het onderpand ging naar de financiers en curatoren. Goldman Sachs kocht in 2016 de Europa Capital-lening van FMS Wertmanagement. Hoe het bezit anno 2018 is verdeeld, is onduidelijk. Het Kadaster vermeldt als eigenaren onder meer Media Park Enterprise en Stichting Nederlands Instituut Beeld en Geluid.

Reageer op dit artikel