nieuws

Hendriks bouwt 225 woningen voor Amvest in Eindhoven

Projectontwikkeling

Hendriks Bouw en Ontwikkeling gaat in opdracht van Amvest 225 woningen realiseren op het voormalige Philips-terrein Strijp R in Eindhoven. De bouw begint in januari.

Hendriks bouwt 225 woningen voor Amvest in Eindhoven
Nieuwbouwwoningen op Strijp R in Eindhoven

De partijen sloten daartoe onlangs een overeenkomst. Het gaat om 205 koopwoningen en twintig middeldure vrijesectorhuurwoningen. De huurwoningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund. Naar verwachting worden de eerste woningen eind 2018 opgeleverd.

De 225 woningen komen in drie wijkjes, ontworpen door verschillende architecten, en ieder met een eigen uitstraling. De industriële architectuur verwijst naar de historie van het gebied. Het omliggende park vormt een verbinding met de omliggende wijken. De verkoop gebeurt gefaseerd. Van de 225 woningen zijn er al negentig verkocht. Met de verhuur van de twintig appartementen wordt naar verwachting begin 2019 gestart.

Strijp R ligt tussen Strijp S en landgoed De Wielewaal en vormde het hart van de beeldbuisproductie. Amvest ontwikkelt hier een nieuwe wijk met ongeveer 500 woningen. Een aantal oude fabrieksgebouwen is herontwikkeld. De oude bomen uit de tijd van ‘meneer Frits’ zorgen samen met nieuwe aanplant dat het 18,8 hectare grote terrein voor 30 procent uit openbaar groen bestaat. Eind 2010 vestigde meubelontwerper Piet Hein Eek zich als eerste met zijn meubelmakerij, winkel, showroom en een restaurant in twee van de fabrieksgebouwen. Inmiddels zijn ongeveer 250 woningen gerealiseerd. De 225 woningen die Hendriks in opdracht van Amvest bouwt vormen het sluitstuk van de herontwikkeling van Strijp R.

‘We zijn verheugd dat we samen met Hendriks, die al eerder 141 woningen op Strijp R voor Amvest realiseerde, ook deze laatste fase afronden. Een goed voorbeeld van een langjarige samenwerking die leidt tot een prachtig resultaat’, aldus Ralf Peeters, projectdirecteur van Amvest.

Reageer op dit artikel