nieuws

Buurtverzet tegen studentenwoningen in Deventer

Projectontwikkeling

Inwoners van de wijk Knutteldorp in Deventer stappen naar de rechter over de komst van bijna 90 containerwoningen aan het Teugseplein/Mr. H.F. de Boerlaan, schrijft de Stentor.

Buurtverzet tegen studentenwoningen in Deventer
Studentenwoningen aan het Teugseplein, Deventer

De stap volgt op het besluit van het college van B en W om het advies van de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie naast zich neer te leggen. Het gaat om het voormalige terrein van de Dienst Gemeentewerken.

Die commissie adviseerde de gemeente om niet akkoord te gaan met het plan, omdat er te weinig rekening gehouden is met de belangen van omwonenden. Het gaat om het plan van ontwikkelaar Jan Kroesen van M&S Projectontwikkeling in Hasselt, die op het Teugseplein tijdelijke studentenwoningen voor de duur van maximaal tien jaar wil realiseren. ‘Wij laten het er niet bij zitten’, zegt woordvoerder Clemens Huitink van de buurtbewoners. ‘De enige stap die nu rest is naar de rechter.’

Reageer op dit artikel