nieuws

Bouw appartemententorens Den Haag HS dichterbij

Projectontwikkeling

Bouw appartemententorens Den Haag HS dichterbij
Waldorp Four nabij Den Haag HS

De gemeenteraad van Den Haag heeft geen bezwaar tegen de bouw van vier woontorens in de spoorzone nabij station Hollands Spoor.

Dat blijkt uit 19 januari gepubliceerde raadsdocumenten op de website van Den Haag. Daarin verklaart de Haagse gemeenteraad geen bedenkingen te hebben tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van 779 woningen, 1.100 m2 commerciële ruimte en parkeervoorzieningen aan de Waldorpstraat tegenover winkelcentrum Megastores. Daarmee stemt de raad in met het voorstel van het stadsbestuur dat woningbouw op de braakliggende spoorzone toejuicht.

Ontwikkelaar Bond Walldorp Development is voornemens hier drie woontorens van 75 meter en een lager gebouw van bijna 40 meter hoog te realiseren. In totaal gaat het om 779 woningen op een onderbouw met een gemengd programma naar ontwerp van Paul De Ruiter Architects Amsterdam. De ontwikkelaar maakte de plannen in september 2016 bekend. De bouwstart van het project genaamd Waldorp Four is dit voorjaar voorzien, blijkens de website van Bond Development.

Het programma omvat 1.100 m2 aan commerciële ruimten, waarbinnen de helft is gereserveerd voor horeca-activiteiten. In het plan is een garage opgenomen met 160 parkeerplaatsen. Voor het parkeren door de bezoekers van de bewoners wordt uitgegaan van het gebruik van de parkeervoorzieningen in de omgeving. Deze 250 plaatsen zal Bond Development waarschijnlijk huren van Megastores. Ook zal de ontwikkelaar deelauto’s inzetten.

Reageer op dit artikel