nieuws

Belastingkantoor Utrecht maakt plaats voor 487 huurwoningen

Projectontwikkeling

Belastingkantoor Utrecht maakt plaats voor 487 huurwoningen
Plan voor woningen Gerbrandystraat, Utrecht

Op de plek van het oude belastingkantoor in de Gerbrandystraat in Utrecht verrijst in 2019 een nieuwe buurt met 487 huurappartementen, verspreid over drie blokken, schrijft de Telegraaf.

Het wijkje in de vorm van een driehoek komt aan de rand van Lauwerecht, grenzend aan Tuindorp en Overvecht, tegen het spoor aan. Opvallend aan het schetsontwerp is een gemeenschappelijk zogeheten ‘leefdek’ boven het parkeerterrein. Daar gaan ‘grote beeldbepalende bomen’ doorheen steken.

Eén woonblok gaat negentien verdiepingen (205 appartementen) tellen. De laagbouw naast het spoor biedt plaats aan tweehonderd studentenstudio’s (21 vierkante meter) en het derde gebouw zal 82 appartementen tellen. De 287 appartementen vallen in de vrije sector (middenhuur). De voormalige atoombunker zal gebruikt gaan worden als bunker en fietsenstalling.

Koopmans Bouwgroep uit Enschede ontwikkelt het bouwproject en heeft het pand in april 2014 aangekocht van het Rijksvastgoedbedrijf. De Utrechtse gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met het nieuwe bestemmingsplan.

Reageer op dit artikel