nieuws

Amazon nadert Nederland met nieuw distributiecentrum

Projectontwikkeling

Amazon bouwt een nieuw distributiecentrum aan de grens met Nederland. Het nieuwe dc wordt mogelijk voorzien van vergaande robotisering.

Amazon nadert Nederland met nieuw distributiecentrum
Logistiek

Amazon heeft bouwgrond in Mönchengladbach op het oog. Het betreft een oppervlakte van ruim 100.000 vierkante meter. De stad heeft al toestemming gegeven voor de bouwplannen, meldt de Rheinische Post.

Dezelfde krant meldt dat het nieuwste distributiecentrum van Amazon wordt voorzien van de ‘nieuwste technologie’. Het zou onder meer gaan om robots en computergestuurde transportsystemen. Systemen die al worden ingezet in dc’s in Polen en het Verenigd Koninkrijk. Ook in het Duitse dc in Winsen wordt deze robotiseringsoplossing toegepast.

Amazon groeit hard

Amazon groeit hard in Duitsland en daarbuiten. Tot voor kort was de locatie in Rheinberg (110.000 vierkante meter) het enige dc van de online gigant in de deelstaat Nordrhein Westfalen. Vorig jaar kwam daar een logistiek centrum van 50.000 vierkante meter bij in Dortmund. Amazon opende in 2017 in Werne ook een nieuwe locatie. Amazon heeft sinds kort in Oss bij Vos Logistics een overslaghub.

Het nieuwe dc in Mönchengladbach zal ruim duizend nieuwe banen opleveren. Totaal in Duitsland werken 12.000 mensen bij Amazon, verdeeld over 11 dc’s.

Mönchengladbach populair

Mönchengladbach is in trek bij de grote e-commerce spelers. Grote namen als Zalando en Esprit zijn er ook gevestigd. Zalando beschikt over ruim 134.000 vierkante meter distributieruimte. Esprit opende jaren terug in samenwerking met logistiek dienstverlener Fiege een nieuw geautomatiseerd Europees distributiecentrum in Mönchengladbach.

Reageer op dit artikel