nieuws

Amazon bouwt groot dc vlak over de grens

Projectontwikkeling

Amazon bouwt groot dc vlak over de grens
Amazon

Amazon wil een nieuw logistiek centrum bouwen van 110.000 m2 in het Duitse Mönchengladbach, vlak over de grens bij Venlo.

Dat meldt de nieuwsbrief Logistiek op basis van berichtgeving in de Rheinische Post. Het Duitse regionale dagblad  beroept zich op informatie van ingewijden. Het gemeentebestuur zou al toestemming hebben verleend voor de plannen. De Amerikaanse webwinkel wil zelf niet reageren.

Er zouden bij de vestiging in de Duitse stad meer dan duizend mensen gaan werken. In extra drukke tijden kan dat aantal nog verder oplopen. Het magazijn krijgt volgens Rheinische Post een omvang van circa 110.000 m2. Totaal in Duitsland werken 12.000 mensen bij Amazon in elf dc’s.

Amazon groeit hard in Duitsland en daarbuiten. Tot voor kort was de locatie in Rheinberg (110.000 m2) het enige dc van de online gigant in de deelstaat Nordrhein Westfalen. Vorig jaar kwam daar een logistiek centrum van 50.000 vierkante meter bij in Dortmund. Amazon opende in 2017 in Werne ook een nieuwe locatie.  In Nederland heeft Amazon sinds kort in Oss bij Vos Logistics een overslaghub, weet de nieuwsbrief Logistiek.

Mönchengladbach is in trek bij de grote e-commerce spelers. Grote namen als Zalando en Esprit zijn er ook gevestigd. Zalando beschikt over ruim 134.000 m2 distributieruimte.  Terwijl Esprit opende jaren terug in samenwerking met logistiek dienstverlener Fiege een nieuw geautomatiseerd Europees distributiecentrum in Mönchengladbach.

Reageer op dit artikel