nieuws

Woningen en cultuur op V&D-locatie Oss

Projectontwikkeling

Van Wanrooij Projectontwikkeling gaat op de locatie van de voormalige V&D in Oss een multifunctioneel project Wal Kwartier realiseren.

Woningen en cultuur op V&D-locatie Oss
Ondertekening Wal Kwartier in Oss

De gemeente en de projectontwikkelaar hebben daartoe op 22 december de intentieovereenkomst getekend op de desbetreffende locatie De Wal. Van Wanrooij koopt de leegstaande V&D in het centrum van Oss voor 7 miljoen euro van belegger Van Deursen. De gemeente koopt de panden naast Walstraat 1 voor 2,3 miljoen euro. Van Wanrooij zal alle panden slopen en er nieuwbouw realiseren.

Het vastgoedprogramma naar ontwerp van Dok Architecten bestaat uit een cultuurhuis van 4.000 m2 met onder andere een bibliotheek, 2.000 m2 winkels, 500 m2 horeca, honderd appartementen en enkele stadswoningen plus een ondergrondse parkeergarage. Oss heeft ook met de provincie Noord-Brabant afspraken gemaakt over financiering van het plan. Het project Wal Kwartier past in de provinciale visie voor middelgrote steden om wonen met cultuur te combineren.

Reageer op dit artikel