nieuws

Vorm wint woningtender Amsterdam Oostenburg

Projectontwikkeling

Vorm wint woningtender Amsterdam Oostenburg
Kavel 4 en 5 op Oostenburg Amsterdam

Vorm Ontwikkeling is als winnaar uit de bus gekomen in de tender voor kavel 4 en 5 op Amsterdam Oostenburg, het stuk grond tussen Roest en de Werkspoorhal.

De ontwikkelaar heeft volgens de gemeentelijke selectiecommissie het beste plan uitgedacht en bracht daarnaast ook het hoogste bod uit voor de grond. De selectiecommissie van gemeente Amsterdam is daarbij geadviseerd door de Belgische architect en hoogleraar Kristiaan Borret, de door de gemeente aangestelde supervisor van het gebied. Vorm was in september een van de vijf geselecteerde partijen.

Op de grondpositie van 24.150 m2 ontwikkelt Vorm een woningprogramma van 15.000 à 21.000 m2 met marktwoningen en maximaal 4.000 m2 aan kantoren en detailhandel. laat de bij het project betrokken woningcorporatie Stadgenoot desgevraagd weten. Stadgenoot maakt de grond bouwrijp en neemt verder geen woningen af.

Het plan voor kavel 4 en 5 is gebaseerd op de vier kernwaarden van Oostenburg: Eiland (het project ligt op een eiland met maritieme historie), Contrast (contrast in uitstraling en materialisering, in binnen- en buitenkant), Levendig (hoge plinten met levendige invulling, een mix van functies) en Stoer (stoere gebouwen met hun voeten op de werfvloer).

De betrokken partijen hebben nu twee weken gelegenheid om eventuele bezwaren in te dienen. De exacte grondopbrengst wordt na deze periode bekendgemaakt. Naar verwachting zal in januari/februari 2018 het koopcontract worden getekend. De levering van de grond staat gepland voor derde of vierde kwartaal 2018.

Op de eerste bouwkavel in Oostenburg starten Inntel Hotels en Introvast overigens begin volgend jaar start met de bouw van het Landmark Hotel. Dit wordt een viersterrenhotel met 300 kamers.

Reageer op dit artikel