nieuws

Vorm wint tender Aziëpark Ruysdael-torens Haarlem

Projectontwikkeling

Vorm wint tender Aziëpark Ruysdael-torens Haarlem
Ruysdael-torens in het Azië-park, Haarlem

De gemeente Haarlem heeft projectontwikkelaar Vorm geselecteerd voor de ontwikkeling van twee woontorens. De gebouwen vormen een aanvulling van het Aziëpark.

Start bouw staat gepland voor medio 2019. Het plan is gemaakt met architectenbureau Geurst & Schulze.

De gemeente Haarlem heeft in het tweede kwartaal van 2017 een tender uitgeschreven voor de ontwikkeling en realisatie van deze kavel aan de rand van de Schalkwijk in Haarlem. Het programma bestaat uit 125 veelal ruime appartementen voor het hogere marktsegment. De selectie vond plaats op basis van minimumeisen, plankwaliteit en een GPR-score.

De woningen worden via twee portieken in het park ontsloten. Dankzij de geometrische verdeling van de cirkelvormige plattegrond ontstaat er de mogelijkheid een grote differentiatie aan woningtypes te realiseren.

In de plint en op de eerste verdieping zijn de kleinere ‘Urban Appartments’ gesitueerd van zo’n 54 m2 met voornamelijk starters en jong professionals als doelgroep. Op de tweede tot en met de achtste verdieping komen luxe appartementen met riante balkons en op de bovenste verdiepingen van beide torens worden in totaal twaalf penthouses gerealiseerd. De bergingen en parkeerruimtes zijn ondergronds.

Er wordt een hoge mate van duurzaamheid nagestreefd. Tot de duurzame maatregelen behoren de integratie van zonnepanelen op het dak en de toepassing van circulaire materialen. Alle balkons worden van geïntegreerde plantenbakken voorzien om groenvoorzieningen op balkons te stimuleren.

Het winnende team bestaat uit: Geurst & Schulze Architecten, Bosch Slabbers landschapsarchitecten, Pieters Bouwtechniek, J. van Toorenburg Installatietechniek, Vaecon, Merosch en Render Art.

Foto's

Reageer op dit artikel